Изграждането на навика за творчество и креативност ще се случва всеки ден през януари. :) Програмата се изпълнява изцяло он-лайн – чрез ежедневни послания по e-mail, няколко статии, месечен уебинар и затворена група за общуване. Може да четете посланията в удобно за вас време и да се упражнявате в свое собствено темпо. :)  Цената за целия месец участие е 30.00лв и може да се регистрирате заедно с нас ТУК. :)

 

Вселената винаги предпочита еволюцията пред застоя. И точно защото иска да вижда живота в нова перспектива е трябвало да създаде творци, като себе си. Чрез нас тя си играе – дава на друг възможността да управлява реалността, за да види какво ще измисли той. :)

Творчеството е навикът, който изгражда в нас начин на мислене на създател. Властелин на реалността. :) Затова и е изключително полезно да се научим да отделяме по малко време да творим. Това е валидно особено за хората, които смятат себе си за не толкова творчески личности. :) Именно те остават наистина учудени и дълбоко впечатлени от това, което могат да създадат. Внасяйки творчество в дните си, човек се събужда. Започва да вижда живота като бяло платно, на което да рисува. Тогава светът вече е различен от преди. :) Защото творчеството малко по малко ни кара да започнем да гледаме с очите на създател, а това ни вдъхва изключително голяма увереност, смелост и кураж да живеем живота си по свои собствени правила.  :)

Творчеството е начин да преживеем вдъхновението да бъдем себе си. Да се влюбим в себе си. И да открием тази любов към света! :)

Заповядайте заедно с нас през Януари да изследваме и изградим навика за повече творчество в ежедневието ни – начинът да усетим себе си като създатели, оставящи следи в света около нас.

Цената за целия модул участие е 30лв. Регистрирайте се заедно с нас ТУК. :)

Приятен и успешен ден. :)

Венета

Alephia – Програма за изграждане на полезни и здравословни навици в живота ни. :)

 

Включи се в Програмата :)

 

🍀☀️🍀 Съдържание на модула:

Ежедневни послания за навика.

Статия 1 – Изглеждане на навика за повече творчество в ежедневието ни. Умението да гледаме с очите на създател.

Статия 2Идеи и насоки за по-вдъхновяващо и ефективно изграждане на навика за повече творчество в ежедневието ни. :)

Статия 3 – Разликата между професионалния и аматьорския подход в творчеството. Алхимия на вдъхновението.

Статия 4 – Справяне с перфекционизма в процеса на творчество. Умението да бъдем успешни мениджъри на твореца и перфекциониста в нас.

Статия 5 – Чести пречки пред изграждане на навика за творчество и креативност, и как бихме могли да се справим с тях.

Статия 6 – Пет причини защо не генерираме добри идеи и как може да променим това.

Статия 7 – Как да продължим с навика за творчество в своето ежедневие. :)

Он-лайн уебинар на тема:Отключи твореца в тебс гост Меглена Ангелова-Костова. Меглена е художник, водещ на курсовете за възрастни и деца „Отключи Художника в Теб“. :) Тя е изследовател на лявото и дясно полукълбо и създател на системата „Да рисуваме и с двете си ръце“. Собственик е на „Детско Арт Студио МегАрт“, на „МегАрт Криейтив Ателие“ и на „Мартенички срещу една прегръдка“. Автор е на пет действащи учебника в образователната ни система, дългогодишен педагог и методист. :) Меглена е и щастлива съпруга, горда майка на три деца и вече баба на две прекрасни внучета. :)

🍀👌🍀 Допълнителни материали за модула по творчество

За хората, които освен модула в Програмата искат допълнителни материали по темата за творчество и креативност, могат да получат достъп до подбрани от нас допълнителни уебинари и материали на преференциална цена от 10лв. Моля да имате предвид, че част от тези допълнителни материали са на английски. :)

Уебинари:

 • Он-лайн уебинар: „Особености при навика за повече творчество в ежедневието нис Венета, водещ на Програмата за полезни навици. :)
 • Он-лайн уебинар: „Как да намерим време за творчество или… възпитание на вдъхновението“  с гост Иванка Могилска. Иванка е един от най-постоянните и най-автентичните български автори. Тя е и копирайтър на свободна практика с 14 годишен опит в писането. Поддържа блог за начинаещи и напреднали фрийлансъри. Създател е на онлайн курса „Как да успеем на свободна практика“, в който споделя ефективни, тествани стратегии и съвети за стартиране на фрийланс начинания. Автор е на две стихосбирки, на два романа „Места за загубване“ и „Внезапни улици“ и сборника с разкази „Тая земя, оная земя“. :) Иванка определено е човек, който е усвоил майсторлъка на творчеството и е изяснил доста добре отношенията си с вдъхновението. На уебинара този месец тя ще сподели с нас своя опит, пробвани трикове за провокация и задържане на вдъхновението, препоръки какво да правим когато блокираме и как да намираме време за творчество наистина всеки ден. :)

Видеа:

 • Успехът, провалът и задвижващата сила да продължаваме да творим – Елизабет Гилбърт.
 • Вашият неуловим творчески гений – Елизабет Гилбърт.
 • Паулу Коелю за важността на това да не си просто мечтател, а създател на идеите, които искат да се случат през теб.
 • Индийският подход при създаване на нови неща в среда на големи органичения – Нави Раджу.

Статии:

 • 10-те най-големи пречки пред създаването и как да ги преодолеем.
 • Творчеството като начин да се освободим от пристрастяванията си.
 • Най-важният навик за повече креативност в живота ни.
 • Самоавторство – начинът да подобрите креативността си и да решавате проблеми по иновативен начин.
 • Какво да правим когато не сме мотивирани да пишем.
 • Как отдадената работа те прави по-добър и по-продуктивен писател.
 • 2 ментални навика на успешните създатели.
 • Страхът е скучен и още 11 съвета за водене на творчески живот.

Други:

 • Тест, чрез който може да измерите кое е по-активно при вас – дясното полукълбо на мозъка (свързва се с креативостта, интуицията, хаоса, любопитството, картините и т.н) или лявото полукълбо (логика, стратегии, рационалност, правила).
 • Изкуствен интелект от Гугъл за рисуване. :)

 

Включи се в Програмата :)