hugging-friends-on-hug-day

Упражняваме навика за по-хармонични взаимоотношения всеки ден през ноември. Програмата се изпълнява изцяло он-лайн – чрез ежедневни послания по e-mail, няколко статии, месечен уебинар и затворена група за общуване. Може да четете посланията в удобно за вас време и да се упражнявате в свое собствено темпо. :) Цената за целия месец участие е 30.00лв и може да се регистрирате заедно с нас ТУК. :)

 

Изкуството да слушаме и да задаваме правилни въпроси може да ни помогне да разберем повече другите – приятели, партньори, колеги. А това от своя страна помага да разберем повече себе си, защото другите са наше огледало и ако успеем да чуем пълноценно тях, бихме могли да чуем по-пълноценно и себе си. Умението да слушаме човека отсреща, така сякаш никой друг не съществува. Да слушаме с разбиране, без да прекъсваме, без осъждане, без обратна връзка, без оценки. Това са качества на хората, които ни карат да се чувстваме специални. Нека научим как и ние може да бъдем специални за другите! Това е един от най-кратките пътища да си осигурим щастие, удовлетвореност и успех по пътя си напред. :)

Ноември е месецът, в който учейки се да слушаме хората до нас, ще дадем изява на най-добрия си аз. :)

Включете се в нашата великолепна група ТУК. :) Цената за целия месец участие е 40лв. :)

Приятен и успешен ден. :)
Венета

Alephia – Програма за изграждане на полезни и здравословни навици в живота ни. :)

 

🍀☀️🍀 Съдържание на модула:

Ежедневни послания за навика.

Статия 1Навикът за създаване и поддържане на хармонични взаимоотношения с хората около нас. Началото.

Статия 2 –  Овладяване умението за активно слушане и съзнателно общуване. 

Статия 3 – 21 дневно предизвикателство – спиране на оплакванията, клюките и критиките. :)

Статия 4 – Умението самият ти да бъдеш човек, около който другите искат да бъдат.

Статия 5 – Как да се справяме ефективно в конфликтни ситуации.

Статия 6 – Как да поднасяме негативна обратна връзка и съвети така, че да бъдат приети.

Статия 7 – Умението да израстваме заедно с близките на сърцето си хора.

Он-лайн уебинар на тема: „Приложение на емпатията и не насилствената комуникация в човешките взаимоотношения“ с гост Емилия Илиева-Крайнова. Емилия е управител на Communication Academy и е известна като лицето на ненасилствената комуникацията (ННК) в България. Тя е един от първите обучители по ННК за България и основният, който през последните над 10 години системно развива популярността на метода и екипи от хора, които да го прилагат и преподават нататък. Емилия организира първите за България събития с използването на методите „Световно кафене“, „Семинари за създаване на бъдещето“ и „Технология на отвореното пространство“. През 2011 Емилия регистрира Communication Academy и започва да работи с екип от професионалисти в различни сфери на хуманитарните науки, обединени от идеите на ненасилствената комуникация, емпатията и потенциала за свързване между хората.

Он-лайн уебинар на тема: „Управление на взаимоотношенията“ с гост Гери Маркова, управител на Марков колеж и на консултантската организация Ликора.

🍀👌🍀 Допълнителни материали за модула по взаимоотношения

За хората, които освен модула в Програмата искат допълнителни материали по темата за по-хармонични взаимоотношения, могат да получат достъп до подбрани от нас допълнителни уебинари и материали на преференциална цена от 10лв. Моля да имате предвид, че част от тези допълнителни материали са на английски. :)

Уебинари:

 • Он-лайн уебинар: „Дълбокото слушане – сърцето на общуването“ с Мария Стайкова. Мария е опитен, толерантен и любопитен слушател. :) Тя има повече от 20 години опит като обучител и фасилитатор в бизнеса и в нестопанската сфера, от 2012 година е професионален коуч, акредитиран от Международната Коуч Федерация – ICF. Мимс е съосновател на Ментор Коучес, първата сертификационна обучителна програма по коучинг в България – ПУЛСът на Коучинга. Мимс е и част от борда на ICF България където заема длъжността „Директор професионално развитие“. В професионалната си практика Мимс е коуч на майките в бизнеса, като им помага да съчетаят по хармоничен и автентичен начин различните роли в живота си. В този уебинар ще разгледаме по-подробно 3-те нива на слушане и ефекта, който те имат върху дълбочината на комуникацията. Ще разгледаме и умението да задаваме сили въпроси, да слушаме и да оставяме пространство да другия да разгърне себе си. Това носи лекота и свобода в общуването с околните. Целта е всеки да може да излезе от този уебинар със собствени прости и изпълними стъпки за подобряване на умението за слушане. :)
 • Он-лайн уебинар: „Умението да водим автентична и искрена комуникация с хората около нас“ с гост Зорница Стефанова. Зорница е сериен предприемач от 20 години с първа „рожба“ Компас – преводачески услуги и последната – Фондация Вътрешен компас. Тя е ментор в start up фонда „Илевън”, в Стопански факултет на Софийски университет, в организацията „Заедно в час”, както и в Централно-европейски университет в Будапеща. Зорница е сертифициран обучител в Международния банков институт на теми Презентационни умения, Общуване, Продажби, Управление на времето. Тя е и щастливо семейна с две чудесни дъщери. :)
 • Он-лайн уебинар: „Комуникация между половете – приятелство, любов, секс и партньорство“ с гост Мирослав Начев. Мирослав е сертифициран коуч към Международната Коуч Федерация (ICF) и сертифициран треньор от Института по НЛП в България. Миро има над 20 години опит в бизнес развитие, управлението на проекти и хора, както и маркетинг и продажби. В началото на 2014 година той се сблъсква с лични предизвикателства, които променят живота му в личен план и от този момент той започва да изследва и темата свързана с взаимоотношенията в една връзка. В този уебинар той ще ни разкаже своя опит, знания и заключения, до които е достигал, които биха помогнали на нас да развием по-добро разбиране за взаимоотношенията с партньора в нашия живот. Миро ни разказва за пирамида на любовта, арехтипи на Юнг, прошка и компромиси, най-често срещаната грешка във взаимоотношенията, разликите между мъжете и жените, как избираме нашият партньор, емоционални бутони на мъжа и жената в любовта и други. :)

Видеа:

 • Брене Браун за силата на уязвимостта.
 • Брене Браун за анатомията на доверието.
 • Тайната на дълголетието може би се крие във вашия социлен живот.

Книга:

 • Аудио книга: „Как да печелим приятели и да влияем на другите“ – Дейл Карнеги.

Статии:

 • Най-важният човек на света.
 • Разбирането е същността на любовта.
 • Как да спрем нараняващото си осъждане към хората около нас.
 • Изграждане на по-добро разбиране към хората и себе си.
 • Доверието изисква време и практика, но винаги си заслужава.
 • Качете комуникацията си няколко нива нагоре.
 • Методът на ненасилствената комуникация – езикът на уважението.
 • Умението да проявяваме разбиране към хората около нас.
 • На този свят спасители не съществуват. Хората сами спасяват себе си.
 • Вредните навици, които ни пречат да бъдем добри събеседници.
 • Не ти говоря! Сърдя се!
 • Да спрем да сравняваме живота си с другите и да започнем да го живеем.
 • Умението да бъдеш своя истински най-добър приятел.
 • 3 намерение за по-смислен и вдъхновяващ живот.