hugging-friends-on-hug-day

Упражняваме навика за по-хармонични взаимоотношения всеки ден през месец ноември. Програмата се изпълнява изцяло он-лайн: чрез ежедневни послания по e-mail, няколко статии по най-важните теми, един видео уебинар за полезния навик и затворена група за споделяне и насоки. Може да се включите от всякъде, да четете посланията в удобно за вас време и да се упражнявате в свое собствено темпо. :) Цената за целия месец участие е 37.00лв. По-долу може да видите описание и съдържание на модула, и да се включите заедно с нас ТУК. :)

 

Умението да слушаме човека отсреща, така сякаш никой друг не съществува е велико. Да слушаме с разбиране, без да прекъсваме, без да осъждаме, без да бързаме да даваме обратна връзка или съвети. Това са качества на хората, които ни карат да се чувстваме истински специални, когато общуваме с тях. През ноември тренираме как ние самите можем да бъдем тези специални хора за другите около нас! :)

Изкуството да слушаме и да задаваме правилни въпроси може да ни помогне да разберем повече другите – приятели, партньори, колеги. Но също така, може да ни помогне да разберем повече себе си, защото ако успеем да чуем пълноценно другите, бихме могли да чуем по-пълноценно себе си – кое е Ок за нас, кое не е Ок за нас, какво искаме в живота си и какво не.

Ноември е месецът, в който учейки се да слушаме и присъстваме за хората около нас, ще дадем изява на най-специалния си аз. :)

Включете се в нашата великолепна група! :) Цената за целия модул участие с всички ежедневни послания, статии по най-важните теми и полезен видео уебинар е 37лв. По-долу може да видите подробно съдържанието на модула и да се регистрирате заедно с нас ТУК. :)

Съдържание на модула:

 • Ежедневни послания с насоки и вдъхновение за навика.
 • Статия 1Навикът за създаване и поддържане на хармонични взаимоотношения с хората около нас. Началото.
 • Статия 2 –  Овладяване умението за активно слушане и съзнателно общуване. 
 • Статия 3 – 21 дневно предизвикателство – спиране на оплакванията, клюките и критиките. :)
 • Статия 4 – Умението самият ти да бъдеш човек, около който другите искат да бъдат.
 • Статия 5 – Как да се справяме ефективно в конфликтни ситуации.
 • Статия 6 – Как да поднасяме негативна обратна връзка и съвети така, че да бъдат приети.
 • Статия 7 – Умението да израстваме заедно с близките на сърцето си хора.

Он-лайн уебинар на тема: „Приложение на емпатията и не насилствената комуникация в човешките взаимоотношения“ с гост Емилия Илиева-Крайнова. Емилия е управител на Communication Academy и е известна като лицето на ненасилствената комуникацията (ННК) в България. Тя е един от първите обучители по ННК за България и основният, който през последните над 10 години системно развива популярността на метода и екипи от хора, които да го прилагат и преподават нататък. Емилия организира първите за България събития с използването на методите „Световно кафене“, „Семинари за създаване на бъдещето“ и „Технология на отвореното пространство“. През 2011 Емилия регистрира Communication Academy и започва да работи с екип от професионалисти в различни сфери на хуманитарните науки, обединени от идеите на ненасилствената комуникация, емпатията и потенциала за свързване между хората.

Он-лайн уебинар на тема: “Управление на взаимоотношенията” с гост Гери Маркова, управител на Марков колеж и на консултантската организация Ликора.

 

🍀👌🍀 Допълнителни материали към модула за по-хармонични взаимоотношения.

За хората, които освен модула в Програмата искат да получат допълнителни материали по темата за по-хармонични взаимоотношения, могат да имат достъп до подбрани от нас допълнителни уебинари, видеа, статии и книги описани по-долу на преференциална цена от 10лв (ако искате допълнителните материали, моля пишете ни ТУК :). А ако се включите за цялата Програма, за всички полезни навици през годината – автоматично и безплатно получавате като подарък всички допълнителни материали към всеки един модул. :) Моля имайте предвид, че част от тези допълнителни материали са на английски език. :)

 

Уебинари:

 • Он-лайн уебинар: „Дълбокото слушане – сърцето на общуването“ с Мария Стайкова. Мария е опитен, толерантен и любопитен слушател. :) Тя има повече от 20 години опит като обучител и фасилитатор в бизнеса и в нестопанската сфера, от 2012 година е професионален коуч, акредитиран от Международната Коуч Федерация – ICF. Мимс е съосновател на Ментор Коучес, първата сертификационна обучителна програма по коучинг в България – ПУЛСът на Коучинга. Мимс е и част от борда на ICF България където заема длъжността „Директор професионално развитие“. В професионалната си практика Мимс е коуч на майките в бизнеса, като им помага да съчетаят по хармоничен и автентичен начин различните роли в живота си. В този уебинар ще разгледаме по-подробно 3-те нива на слушане и ефекта, който те имат върху дълбочината на комуникацията. Ще разгледаме и умението да задаваме сили въпроси, да слушаме и да оставяме пространство да другия да разгърне себе си. Това носи лекота и свобода в общуването с околните. Целта е всеки да може да излезе от този уебинар със собствени прости и изпълними стъпки за подобряване на умението за слушане. :)
 • Он-лайн уебинар: „Умението да водим автентична и искрена комуникация с хората около нас“ с гост Зорница Стефанова. Зорница е сериен предприемач от 20 години с първа „рожба“ Компас – преводачески услуги и последната – Фондация Вътрешен компас. Тя е ментор в start up фонда „Илевън”, в Стопански факултет на Софийски университет, в организацията “Заедно в час”, както и в Централно-европейски университет в Будапеща. Зорница е сертифициран обучител в Международния банков институт на теми Презентационни умения, Общуване, Продажби, Управление на времето. Тя е и щастливо семейна с две чудесни дъщери. :)
 • Он-лайн уебинар: „Комуникация между половете – приятелство, любов, секс и партньорство“ с гост Мирослав Начев. Мирослав е сертифициран коуч към Международната Коуч Федерация (ICF) и сертифициран треньор от Института по НЛП в България. Миро има над 20 години опит в бизнес развитие, управлението на проекти и хора, както и маркетинг и продажби. В началото на 2014 година той се сблъсква с лични предизвикателства, които променят живота му в личен план и от този момент той започва да изследва и темата свързана с взаимоотношенията в една връзка. В този уебинар той ще ни разкаже своя опит, знания и заключения, до които е достигал, които биха помогнали на нас да развием по-добро разбиране за взаимоотношенията с партньора в нашия живот. Миро ни разказва за пирамида на любовта, арехтипи на Юнг, прошка и компромиси, най-често срещаната грешка във взаимоотношенията, разликите между мъжете и жените, как избираме нашият партньор, емоционални бутони на мъжа и жената в любовта и други. :)

Видеа:

 • Брене Браун за силата на уязвимостта.
 • Брене Браун за анатомията на доверието.
 • Тайната на дълголетието може би се крие във вашия социлен живот.

Книга:

 • Аудио книга: “Как да печелим приятели и да влияем на другите” – Дейл Карнеги.

Статии:

 • Най-важният човек на света.
 • Разбирането е същността на любовта.
 • Как да спрем нараняващото си осъждане към хората около нас.
 • Изграждане на по-добро разбиране към хората и себе си.
 • Доверието изисква време и практика, но винаги си заслужава.
 • Качете комуникацията си няколко нива нагоре.
 • Методът на ненасилствената комуникация – езикът на уважението.
 • Умението да проявяваме разбиране към хората около нас.
 • На този свят спасители не съществуват. Хората сами спасяват себе си.
 • Вредните навици, които ни пречат да бъдем добри събеседници.
 • Не ти говоря! Сърдя се!
 • Да спрем да сравняваме живота си с другите и да започнем да го живеем.
 • Умението да бъдеш своя истински най-добър приятел.
 • 3 намерение за по-смислен и вдъхновяващ живот.

 

Може да се включиш в Програмата за изграждане на полезни навици като заплатиш чрез карта, по банков път, на каса на EasyPay или чрез Epay. Регистрирай се по-долу чрез избраната от теб опция. :)


Регистрация чрез дебитна/кредитна карта
:

Регистрация за един месец участие в Програмата

 • Всички материали за модула от Програмата за изграждане на полезни навици (ежедневни послания, няколко статии по най-важните теми и интересен уебинар. :)
 • 10 дневен безплатен тестови период.
 • Автоматично подновяване за следващия модул, което ако искате може да прекратите по всяко време. :)

Цена: 37лв. на месец

Регистрация за участие в цялата Програма

 • Всички 12 полезни навика – 1 година вълнуващо обучение по изграждане на полезни навици във вашето ежедневие! :)
 • Всички материали от Програмата за изграждане на полезни навици за всеки модул.
 • Допълнителни уебинари, видеа, статии и книги за всеки един модул. :)
 • ТРИ безплатни модула. :)
 • 10 дневен безплатен тестови период.
 • Еднократно плащане.

Цена: 340лв. за година

Ако искате да се включите и заплатите чрез банков превод, на каса на Easypay или чрез Epay: 

✔️  може да преведете сумата от 37лв. за един модул или 340лв за цялата Програма за полезни навици към IBAN: BG16 ESPY 4004 0044 7094 84, Алефия ЕООД. След това ни пишете на info@alephia.net с приложено платежно, за да ви изпратим данни за достъп и информация за започване. :)

 

Ако искате да се включите заедно с вашия партньор, близък роднина или приятел, може да използвате – 50% намалена цена за втория човек:

✔️  може преведете сумата от 55лв. за един модул към IBAN: BG16 ESPY 4004 0044 7094 84, Алефия ЕООД. След това ни пишете на info@alephia.net с приложено платежно, за да ви изпратим данни за достъп и информация за започване. :)