Упражняваме навика за разтребване на непотребното и създаване на по-минималистичен живот ще се случва всеки ден през март. :) Програмата се изпълнява изцяло он-лайн – чрез ежедневни послания по e-mail, няколко статии, месечен уебинар и затворена група за общуване. Може да четете посланията в удобно за вас време и да се упражнявате в свое собствено темпо. :)  Цената за целия месец участие е 30.00лв и може да се регистрирате заедно с нас ТУК. :)

 

Ние рядко мислим за физическата среда около нас като за значим фактор и обикновено я приемаме такава каквато е, без да осъзнаваме, че тя има огромно влияние върху състоянието ни и ние имаме 100% контрол да я създадем по най-добрия възможен за нас начин. 

Нещата стоят така – нашият дом, нашият офис, средата, в която най-често пребиваваме в ежедневието си е нашият постоянен 3Д визуален борд, който 24 по 7 влияе на менталното и емоционалното ни състояние. Това означава, че средата около нас е пряко отговорна за качеството на мислите и идеите, които ни възникват, начинът, по който се чувстваме и реагираме на ситуациите, които ни се случват и в крайна сметка – средата около нас пряко влияе на решенията, които взимаме и резултатите, които получаваме в живота си. Все пак – ако всичко около вас е разхвърляно, наслоено с прах и затрупано с непотребни вещи, не очаквайте вие като човек да сте спокоен и енергичен, нито пък животът ви да бъде подреден и пълен с нови идеи!

Навикът за разтребване на непотребното е феноменално вълнуващ, защото повече от всеки друг носи моментално усещане за пространство, свежест и свобода в живота ни. :) В модулът през март съзнателно ще разтребваме и подреждаме средата около нас и ще усетим как това осезаемо ни помага да разтребим и подредим вътрешния си свят. Заедно с това ще развиваме умението си да опростяваме и подреждаме всяка друга сфера на живота ни, за да можем лесно да разчистваме пътя си напред, на който и етап от развитието си да се намираме! :)

Разтребването на непотребното е първата и най-важна стъпка в създаването на по-минималистичен начин на живот, в който се учим до нас да присъства само най-важното. Само най-обогатяващото за живота ни. Само най-красивото за душата ни. Само онова, което те държи в орбитата на твоя собствен полет. :) Да разтребваме непотребното означава постоянно да пускаме това, което ни дърпа на долу, за да можем постоянно да се издигаме с по-голяма лекота нагоре. :)

Ако ви е време за разтребване и подреждане на дома (и живота) – очаквам ви заедно с нас ТУК. :)

Приятен и успешен ден. :)
Венета

Alephia – Програма за изграждане на полезни и здравословни навици в живота ни. :)

 

🍀☀️🍀 Съдържание на модула:

Ежедневни послания за навика.

Статия 1 – Разтребване на непотребното. Началото.

Статия 2 – Насоки как да организираме разтребващия процес и споделяне на личен опит.

Статия 3Как да се справяме по-добре с емоционалните си вещи.

Статия 4 – Как да се справим с усещането на обърканост и натоварване от разтребването?

Статия 5Умението да разпознаваме и да се освобождаваме от фалшивите си нужди. 

Статия 6 – Какво се случва след разтребването? Умението да намираме дом за нашите вещи.

Статия 7 – От консуматорство към минимализъм. Крачка към по-съзнателно ежедневие.

Статия 8 – Умението да поддържаме живота си чист, подреден и в постоянно обновление към по-добро. Как да продължим?

Он-лайн уебинар на тема: „Фън Шуй за дома и живота“ с фън шуи специалистът Роси Георгиева. Роси разказва за някои детайли в изчистването на дома (физическо и енергийно) и споделя съвети от философията на фън шуй за това как е най-добре да подредим пространствата в дома си, за да имаме атмосфера на хармония и вдъховение. :) Роси е ученичка на Мери Даймънд (международно признат фън шуй майстор и участник във филма „Тайната“) и на Яп Чен Хай – един от седемте действащи фън шуй гранд майстори в света. Придобила е обучението си в Сан Диего, САЩ, Париж, Франция, Куала Лумпур и в Яп Чен Хай Академи, лично от майстор Яп. Практикува активно фън шуй от 2007 година и има реализирани над 300 проекта в България, Гърция и САЩ. Впечатляващо, а? :) Със сигурност ще има какво да попием и вземем за себе си от този наистина богат опит на Роси! :)

🍀👌🍀 Допълнителни материали за модула по разтребване на непотребното

За хората, които освен модула в Програмата искат допълнителни материали по темата за разтребване на непотребното, могат да получат достъп до подбрани от нас допълнителни уебинари и материали на преференциална цена от 10лв. Моля да имате предвид, че част от тези допълнителни материали са на английски. :)

Уебинари:

 • Он-лайн уебинар: „Навикът за разтребване на непотребното и довършване на недовършеното“ с Венета.
 • Он-лайн уебинар: „Как да живеем Хюга – умението да създаваме уют и комфорт за себе си в личната и работната ни среда“ с гост Ани Хира. :)Ани ще ни запознае с датската концепция за Хюга – ще научим какъв е нейният прочит и какви приложения тя предлага за създаване на уютна атмосфера в офиса и в работните отношения. :) Ще научим повече за датската концепция за уют Хюга и с какво тя ни помага да подобрим общуването и начина си на живот. :)
 • Он-лайн уебинар: „Цветови анализ и изграждане на личен стил“ с гост Румяна Пенева, консултант по изграждане на личен стил и създател на Coloriten. Руми е убедена, че съобразяването с цветовете и стила на обличане носи не само физическо преобразяване, но и сериозни вътрешни трансформации. Както и забавление! :)

Филм:

 • Купи, хвърли, купи: Скритата история на планираното остаряване (2010)“ с български субтитри.

Книги:

 • Аудио книга: „The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing“ от Мари Кондо.
 • Аудио книга: „Spark joy“ от Мари Кондо.
 • Книга „Clutterfree“ от Лео Бабаута.

Статии:

 • Пространството, в което се раждат и израстват целите.
 • Защо да чистиш сам къщата си понякога е добър метод за личностно развитие.
 • 35 вдъхновяващи цитата за минимализма. :)
 • Х-факторът на позитивната промяна.
 • Двете главни предпоставки да постигаме по-лесно целите си.
 • Какво ни отнемат излишните и непотребни вещи в дома според фън шуй?
 • Къде може да дарим, дадем или продадем старите си вещи?
 • Създаване на простота и фокус в ежедневната ви работа – Лео Бабаута.

 

Регистрирай се заедно с нас ТУК. :)