Упражняваме навика за разтребване на непотребното и създаване на по-минималистичен живот всеки ден през март. :) Програмата се изпълнява изцяло он-лайн: чрез ежедневни послания по e-mail, няколко статии по най-важните теми, един видео уебинар за полезния навик и затворена група за споделяне и насоки. Може да се включите от всякъде, да четете посланията в удобно за вас време и да се упражнявате в свое собствено темпо. :) Цената за целия месец участие е 37.00лв. По-долу може да видите описание и съдържание на модула, и да се включите заедно с нас ТУК. :)

 

Ние рядко мислим за физическата среда около нас като за значим фактор и обикновено я приемаме такава каквато е, без да осъзнаваме, че тя има огромно влияние върху състоянието ни и ние имаме 100% контрол да я създадем по най-добрия възможен за нас начин. 

Нещата стоят така – нашият дом, нашият офис, средата, в която най-често пребиваваме в ежедневието си е нашият постоянен 3Д визуален борд, който 24 по 7 влияе на менталното и емоционалното ни състояние. Това означава, че средата около нас е пряко отговорна за качеството на мислите и идеите, които ни възникват, начинът, по който се чувстваме и реагираме на ситуациите, които ни се случват и в крайна сметка – средата около нас пряко влияе на решенията, които взимаме и резултатите, които получаваме в живота си. Все пак – ако всичко около вас е разхвърляно, наслоено с прах и затрупано с непотребни вещи, не очаквайте вие като човек да сте спокоен и енергичен, нито пък животът ви да бъде подреден и пълен с нови идеи!

Навикът за разтребване на непотребното е феноменално вълнуващ, защото повече от всеки друг носи моментално усещане за пространство, свежест и свобода в живота ни. :) В модулът през март съзнателно ще разтребваме и подреждаме средата около нас и ще усетим как това осезаемо ни помага да разтребим и подредим вътрешния си свят. Заедно с това ще развиваме умението си да опростяваме и подреждаме всяка друга сфера на живота ни, за да можем лесно да разчистваме пътя си напред, на който и етап от развитието си да се намираме! :)

Разтребването на непотребното е първата и най-важна стъпка в създаването на по-минималистичен начин на живот, в който се учим до нас да присъства само най-важното. Само най-обогатяващото за живота ни. Само най-красивото за душата ни. Само онова, което те държи в орбитата на твоя собствен полет. :) Да разтребваме непотребното означава постоянно да пускаме това, което ни дърпа на долу, за да можем постоянно да се издигаме с по-голяма лекота нагоре. :)

Ако ви е време за разтребване и подреждане на дома (и живота) – очаквам ви заедно с нас! Цената за целия модул участие с всички ежедневни послания, статии по най-важните теми и полезен видео уебинар е 37лв. По-долу може да видите подробно съдържанието на модула и да се регистрирате заедно с нас ТУК. :)

👏  Съдържание на модула:

 • Ежедневни послания с насоки и вдъхновение за навика.
 • Статия 1 – Разтребване на непотребното. Началото.
 • Статия 2 – Насоки как да организираме разтребващия процес и споделяне на личен опит.
 • Статия 3Как да се справяме по-добре с емоционалните си вещи.
 • Статия 4 – Как да се справим с усещането на обърканост и натоварване от разтребването?
 • Статия 5Умението да разпознаваме и да се освобождаваме от фалшивите си нужди. 
 • Статия 6 – Какво се случва след разтребването? Умението да намираме дом за нашите вещи.
 • Статия 7 – От консуматорство към минимализъм. Крачка към по-съзнателно ежедневие.
 • Статия 8 – Умението да поддържаме живота си чист, подреден и в постоянно обновление към по-добро. Как да продължим?

Он-лайн уебинар на тема: “Фън Шуй за дома и живота” с фън шуи специалистът Роси Георгиева. Роси разказва за някои детайли в изчистването на дома (физическо и енергийно) и споделя съвети от философията на фън шуй за това как е най-добре да подредим пространствата в дома си, за да имаме атмосфера на хармония и вдъховение. :) Роси е ученичка на Мери Даймънд (международно признат фън шуй майстор и участник във филма „Тайната“) и на Яп Чен Хай – един от седемте действащи фън шуй гранд майстори в света. Придобила е обучението си в Сан Диего, САЩ, Париж, Франция, Куала Лумпур и в Яп Чен Хай Академи, лично от майстор Яп. Практикува активно фън шуй от 2007 година и има реализирани над 300 проекта в България, Гърция и САЩ. Впечатляващо, а? :) Със сигурност ще има какво да попием и вземем за себе си от този наистина богат опит на Роси! :)

 

🍀👌🍀 Допълнителни материали към модула за разтребване на непотребното.

За хората, които освен модула в Програмата, искат да получат допълнителни материали по темата за разтребване на непотребното и минимализъм, могат да имат достъп до подбрани от нас допълнителни уебинари, видеа, статии и книги описани по-долу на преференциална цена от 10лв (ако искате допълнителните материали, моля пишете ни ТУК :). А ако се включите за цялата Програма, за всички полезни навици през годината – автоматично и безплатно получавате като подарък всички допълнителни материали към всеки един модул. :) Моля имайте предвид, че част от тези допълнителни материали са на английски език. :)

Уебинари:

 • Он-лайн уебинар: “Навикът за разтребване на непотребното и довършване на недовършеното” с Венета.
 • Он-лайн уебинар: „Как да живеем Хюга – умението да създаваме уют и комфорт за себе си в личната и работната ни среда” с гост Ани Хира. :)Ани ще ни запознае с датската концепция за Хюга – ще научим какъв е нейният прочит и какви приложения тя предлага за създаване на уютна атмосфера в офиса и в работните отношения. :) Ще научим повече за датската концепция за уют Хюга и с какво тя ни помага да подобрим общуването и начина си на живот. :)
 • Он-лайн уебинар: “Цветови анализ и изграждане на личен стил” с гост Румяна Пенева, консултант по изграждане на личен стил и създател на Coloriten. Руми е убедена, че съобразяването с цветовете и стила на обличане носи не само физическо преобразяване, но и сериозни вътрешни трансформации. Както и забавление! :)

Филм:

 • Купи, хвърли, купи: Скритата история на планираното остаряване (2010)” с български субтитри.

Книги:

 • Аудио книга: “The Life-Changing Magic of Tidying Up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing” от Мари Кондо.
 • Аудио книга: “Spark joy” от Мари Кондо.
 • Книга “Clutterfree” от Лео Бабаута.

Статии:

 • Пространството, в което се раждат и израстват целите.
 • Защо да чистиш сам къщата си понякога е добър метод за личностно развитие.
 • 35 вдъхновяващи цитата за минимализма. :)
 • Х-факторът на позитивната промяна.
 • Двете главни предпоставки да постигаме по-лесно целите си.
 • Какво ни отнемат излишните и непотребни вещи в дома според фън шуй?
 • Къде може да дарим, дадем или продадем старите си вещи?
 • Създаване на простота и фокус в ежедневната ви работа – Лео Бабаута.

 

Може да се включиш в Програмата за изграждане на полезни навици като заплатиш чрез карта, по банков път, на каса на EasyPay или чрез Epay. Регистрирай се по-долу чрез избраната от теб опция. :)


Регистрация чрез дебитна/кредитна карта
:

Регистрация за един месец участие в Програмата

 • Всички материали за модула от Програмата за изграждане на полезни навици (ежедневни послания, няколко статии по най-важните теми и интересен уебинар. :)
 • 10 дневен безплатен тестови период.
 • Автоматично подновяване за следващия модул, което ако искате може да прекратите по всяко време. :)

Цена: 37лв. на месец

Регистрация за участие в цялата Програма

 • Всички 12 полезни навика – 1 година вълнуващо обучение по изграждане на полезни навици във вашето ежедневие! :)
 • Всички материали от Програмата за изграждане на полезни навици за всеки модул.
 • Допълнителни уебинари, видеа, статии и книги за всеки един модул. :)
 • ДВА безплатни модула. :)
 • 10 дневен безплатен тестови период.
 • Еднократно плащане.

Цена: 370лв. за година

Ако искате да се включите и заплатите чрез банков превод, на каса на Easypay или чрез Epay: 

✔️  може да преведете сумата от 37лв. за един модул или 370лв за цялата Програма за полезни навици към IBAN: BG16 ESPY 4004 0044 7094 84, Алефия ЕООД. След това ни пишете на info@alephia.net с приложено платежно, за да ви изпратим данни за достъп и информация за започване. :)

 

Ако искате да се включите заедно с вашия партньор, близък роднина или приятел, може да използвате – 50% намалена цена за втория човек:

✔️  може преведете сумата от 55лв. за един модул или 555лв за цялата Програма за полезни навици към IBAN: BG16 ESPY 4004 0044 7094 84, Алефия ЕООД. След това ни пишете на info@alephia.net с приложено платежно, за да ви изпратим данни за достъп и информация за започване. :)