Изграждането на навика за повече физическа активност в ежедневието ни ще става всеки ден през юли. Програмата се изпълнява изцяло он-лайн – чрез ежедневни послания по e-mail, няколко статии, месечен уебинар и затворена група за общуване. Може да четете посланията в удобно за вас време и да се упражнявате в свое собствено темпо. :) Цената за целия месец участие е 30.00лв и може да се регистрирате заедно с нас ТУК. :)

 

Представете си, че имате най-модерната, уникална и функционална кола на света, а я използвате само да отивате до работа и обратно. Тъпо, нали?

Е, сега разбирате как се отнасяме с тялото си когато не му даваме достатъчно движение. :)

Не е нужно да прекарваме всеки ден във фитнеса, да тичаме до изтощаване или да практикуваме някакъв конкретен вид спорт. Нужно е единствено да се върнем към желанието си за игра и да се раздвижим. Защото животът е движение. Еволюция. Постоянна. :) Само когато си изградим навика за повече физическа активност в ежедневието си може да очакваме от себе си добър метаболизъм, висока енергия, засилен фокус и концентрация, връзка с интуицията ни за по-бързи и правилни решения, балансирана емоционалност. Движението не просто ни помага да изглеждаме добре външно, то е пряко отговорно за вътрешното ни цялостно здраве и потенциал. :) В природата светулките светят само когато се движат. Абсолютно същото е и при хората. :)

Затова заповядайте заедно през юли с нас да превърнем движението в навик, чрез който всеки ден да осветяваме себе си със собствената си светлина!  :) Цената за целия месец участие е 30.00лв и може да се регистрирате заедно с нас ТУК. :)

Приятен и успешен ден. :)
Велин

Alephia – Програма за изграждане на полезни и здравословни навици в живота ни. :)


Съдържание на модула:

Ежедневни послания за навика.

 
Статия 1 – Физическа активност в ежедневието ни. Началото.

Статия 2 – Насоки и съвети как да си организираме навика за физическа активност.

Статия 3 – 
Как спорта ни формира много отвъд физическите ни възможности.
 

Статия 4 – Седем погрешни разбирания свързани с физическата активност.

Статия 5 – Най-честите пречки пред развитието на физическата активност и как бихме могли да ги преодолеем. :)

Статия 6 – Как продължаваме от тук нататък с навика за повече физическа активност?

Он-лайн уебинар на тема: Как да тренираме, за да постигаме резултати и да нямаме травми“ с гост едно от най-наложените имена във фитнес средите за последните 20 години – Любомир Иванов. :) Любомир е дипломиран кинезитерапевт, фитнес треньор и специалист по спортно хранене и възстановяване. Създател е на един от най-четените блогове за фитнес, хранене и здравословен начин на живот lubomirivanov.com. Своите знания доказва и на практика чрез активната си състезателна дейност в дисциплината класически културизъм. :) Любомир е един от най-готините, смирени и подкрепящи хора в тренировъчните среди. Изключително съм щастлива, че се съгласи да бъде наш гост в месеца ни за повече движени и спорт! Очаквам с нетърпение уебинара с него! :)

 

Допълнителни материали – за хората, които искат извън модула да получат допълнителни уебинари и специално подбрани видеа, статии и книги по темата за повече движение и спорт в ежедневието, може да получите достъп на преференциална цена от 20лв. (опцията е валидна след преминаване на модула).

Он-лайн уебинар (2017): “Движи се добре, чувствай се добре – свободата на естествените човешки движения в ежедневието“  с гост Галина Дензел, специалист по ресторативно движение.

Конкретни предложения с тренировки за хора, които искат да тренират вкъщи от 10 до 30 минути на ден.

Ето какво се случва с вас когато спрете да се движите.

Защо за някои хора е по-трудно да спортуват, отколкото за други.

Ползите, които носи движението върху създаването на нови невронни връзки в мозъка. 

Подкаст – Всичко за ходенето.