Изграждането на навика за повече физическа активност в ежедневието ни ще става всеки ден през юли. Програмата се изпълнява изцяло он-лайн – чрез ежедневни послания по e-mail, няколко статии, месечен уебинар и затворена група за общуване. Може да четете посланията в удобно за вас време и да се упражнявате в свое собствено темпо. :) Цената за целия месец участие е 30.00лв и може да се регистрирате заедно с нас ТУК. :)

 

Представете си, че имате най-модерната, уникална и функционална кола на света, а я използвате само да отивате до работа и обратно. Тъпо, нали?

Е, сега разбирате как се отнасяме с тялото си когато не му даваме достатъчно движение. :)

Не е нужно да прекарваме всеки ден във фитнеса, да тичаме до изтощаване или да практикуваме някакъв конкретен вид спорт. Нужно е единствено да се върнем към желанието си за игра и да се раздвижим. Защото животът е движение. Еволюция. Постоянна. :) Само когато си изградим навика за повече физическа активност в ежедневието си може да очакваме от себе си добър метаболизъм, висока енергия, засилен фокус и концентрация, връзка с интуицията ни за по-бързи и правилни решения, балансирана емоционалност. Движението не просто ни помага да изглеждаме добре външно, то е пряко отговорно за вътрешното ни цялостно здраве и потенциал. :) В природата светулките светят само когато се движат. Абсолютно същото е и при хората. :)

Затова заповядайте заедно през юли с нас да превърнем движението в навик, чрез който всеки ден да осветяваме себе си със собствената си светлина!  :) Цената за целия месец участие е 30.00лв и може да се регистрирате заедно с нас ТУК. :)

Приятен и успешен ден. :)
Велин

Alephia – Програма за изграждане на полезни и здравословни навици в живота ни. :)


Съдържание на модула:

Ежедневни послания за навика.

 
Статия 1 – Физическа активност в ежедневието ни. Началото.

Статия 2 – Насоки и съвети как да си организираме навика за физическа активност.

Статия 3 – 
Как спорта ни формира много отвъд физическите ни възможности.
 

Статия 4 – Седем погрешни разбирания свързани с физическата активност.

Статия 5 – Най-честите пречки пред развитието на физическата активност и как бихме могли да ги преодолеем. :)

Статия 6 – Как продължаваме от тук нататък с навика за повече физическа активност?

Он-лайн уебинар на тема: „Интуитивно разпознаване на нуждите ни от движение“ с гост Ася Райкова. Ася е персонален и групов треньор, консултант по интуитивно хранене и движение, специалист по изграждане на устойчиви навици и майка на пълен работен ден. :) Тя е създател на сайта Здрави заедно. Нейната страст е да помага на хората да постигат значими и трайни промени в ежедневните си навици, за да живеят с високи нива на енергия, увереност и удовлетвореност. Философията й по отношение на движението е то да бъде естественото и разнообразно, и да помага на тялото да бъде здраво, силно и подвижно. В този уебинар Ася ще ни разкаже за:

 • важността на движението за съвременният ангажиран човек;
 • как интуитивно да разпознаваме нуждите от движение на собственото си тяло;
 • как да преодоляваме трудностите в изграждането на навици, свързани с движение;
 • кое е по-важно – да се движим или да правим упражнения (спорт);
 • може ли с тренировки и движение да неутрализираме лошото си хранене;
 • как да оставаме активни по време на празниците;
 • как спортът и движението ни променят двупосочно: отвън навътре и отвътре навън. :)

 

Допълнителни материали – за хората, които освен модула в Програмата искат допълнителни материали по темата за повече движение и спорт в ежедневието ни, могат да получат достъп до подбрани от нас допълнителни уебинари и материали на преференциална цена от 10лв. Моля да имате предвид, че част от тези допълнителни материали са на английски. :)

Уебинари:

 • Он-лайн уебинар (2017): “Движи се добре, чувствай се добре – свободата на естествените човешки движения в ежедневието“  с гост Галина Дензел, специалист по ресторативно движение.
 • Он-лайн уебинар (2018): Как да тренираме, за да постигаме резултати и да нямаме травмис гост едно от най-наложените имена във фитнес средите за последните 20 години – Любомир Иванов. :) 

Видеа:

 • Ето какво се случва с вас когато спрете да се движите.
 • Защо за някои хора е по-трудно да спортуват, отколкото за други.
 • Ползите, които носи движението върху създаването на нови невронни връзки в мозъка.

Подкаст:

 • Всичко за ходенето.