Изграждането на навика за повече физическа активност в ежедневието ни ще става всеки ден през юли. Програмата се изпълнява изцяло он-лайн – чрез ежедневни послания по e-mail, няколко статии, месечен уебинар и затворена група за общуване. Може да четете посланията в удобно за вас време и да се упражнявате в свое собствено темпо. :) Цената за целия месец участие е 30.00лв и може да се регистрирате заедно с нас ТУК. :)

 

Представете си, че имате най-модерната, уникална и функционална кола на света, а я използвате само да отивате до работа и обратно. Тъпо, нали?

Е, сега разбирате как се отнасяме с тялото си когато не му даваме достатъчно движение. :)

Не е нужно да прекарваме всеки ден във фитнеса, да тичаме до изтощаване или да практикуваме някакъв конкретен вид спорт. Нужно е единствено да се върнем към желанието си за игра и да се раздвижим. Защото животът е движение. Еволюция. Постоянна. :) Само когато си изградим навика за повече физическа активност в ежедневието си може да очакваме от себе си добър метаболизъм, висока енергия, засилен фокус и концентрация, връзка с интуицията ни за по-бързи и правилни решения, балансирана емоционалност. Движението не просто ни помага да изглеждаме добре външно, то е пряко отговорно за вътрешното ни цялостно здраве и потенциал. :) В природата светулките светят само когато се движат. Абсолютно същото е и при хората. :)

Затова заповядайте заедно през юли с нас да превърнем движението в навик, чрез който всеки ден да осветяваме себе си със собствената си светлина!  :) Цената за целия месец участие е 30.00лв и може да се регистрирате заедно с нас ТУК. :)

Приятен и успешен ден. :)
Велин

Alephia – Програма за изграждане на полезни и здравословни навици в живота ни. :)


🍀☀️🍀 Съдържание на модула:

Ежедневни послания за навика.

Статия 1 – Физическа активност в ежедневието ни. Началото.

Статия 2 – Насоки и съвети как да си организираме навика за физическа активност.

Статия 3 – 
Как спорта ни формира много отвъд физическите ни възможности.

Статия 4 – Седем погрешни разбирания свързани с физическата активност.

Статия 5 – Най-честите пречки пред развитието на физическата активност и как бихме могли да ги преодолеем. :)

Статия 6 – Как продължаваме от тук нататък с навика за повече физическа активност?

Он-лайн уебинар на тема:Движи се добре, чувствай се добре – свободата на естествените човешки движения в ежедневието“  с гост Галина Дензел. Галя е обучител и травма терапевт, специализиращ в областта на здравето и естественото човешко движение. Тя помага на хората отново да намерят радостта от движението. Ползва комбинация от няколко терапевтични модели на движение – Ресторативно Движение, Неврокинетична Терапия, Ставно Балансиране, Соматично Преживяване и др. Мъдростта и дълбочината добита чрез опознаване на тялото се пренася във всяка сфера на живота ни – това е най-хубавото на тази практика, а Галя е сигурна, че всеки от нас може да я започне с няколко достъпни урока и сам да усети разликата у себе си. :)

🍀👌🍀 Допълнителни материали за модула по движение и спорт

За хората, които освен модула в Програмата искат допълнителни материали по темата за интуиция, могат да получат достъп до подбрани от нас допълнителни уебинари и материали на преференциална цена от 10лв. Моля да имате предвид, че част от тези допълнителни материали са на английски. :)

Уебинари:

  • Он-лайн уебинар: Как да тренираме, за да постигаме резултати и да нямаме травмис гост Любомир Иванов. Любо е едно от най-наложените имена във фитнес средите за последните 20 години в България. :) Той е дипломиран кинезитерапевт, фитнес треньор и специалист по спортно хранене и възстановяване. Създател е на един от най-четените блогове за фитнес, хранене и здравословен начин на живот. Любомир е един от най-готините, смирени и подкрепящи хора в тренировъчните среди. :)
  • Он-лайн уебинар:Физиология и биохакинг“ с гост Дойчин Кършовски :) В едно от интервютата му за БТВ, журналисти представиха Дойчин като „Българинът, който учи американците как да живеят„. Дойчин обаче предпочита да се представя като Wellness Performance coach, а за клиентите си казва че са „изключителни личности, които искат повече от живота“. Темите, по които Дойчин е специалист и някои от които ще обсъдим в уебинара са: дишане, сън, хранене, медитация, дълголетие и биохакинг. Според него ако инвестираме поне 6 минути всеки ден можем да се радваме на дълъг и активен живот, и в уебинара той ще ни каже какво точно да правим в тези 6 минути. :)
  • Он-лайн уебинар: Интуитивно разпознаване на нуждите ни от движениес гост Ася Райкова. Ася е персонален и групов треньор, консултант по интуитивно хранене и движение, специалист по изграждане на устойчиви навици и майка на пълен работен ден. :) Тя е създател на сайта Здрави заедно. Нейната страст е да помага на хората да постигат значими и трайни промени в ежедневните си навици, за да живеят с високи нива на енергия, увереност и удовлетвореност. Философията й по отношение на движението е то да бъде естественото и разнообразно, и да помага на тялото да бъде здраво, силно и подвижно. 

Видеа:

  • Ето какво се случва с вас когато спрете да се движите.
  • Защо за някои хора е по-трудно да спортуват, отколкото за други.
  • Ползите, които носи движението върху създаването на нови невронни връзки в мозъка.

Подкаст:

  • Всичко за ходенето.

Регистрирай се заедно с нас ТУК. :)