Meditaciq

Упражняваме навика за медитация всеки ден през месец май. Програмата се изпълнява изцяло он-лайн – чрез ежедневни послания, които получавате по e-mail, няколко статии, месечен уебинар и затворена група за общуване. Може да четете посланията в удобно за вас време и да се упражнявате в свое собствено темпо. :)  Цената за целия месец участие е 30.00лв и може да се регистрирате заедно с нас ТУК. :)

Медитацията е като гмуркане на душата в нашите собствени дълбини.

Когато се гмурнеш под вода и останеш там малко по-дълго време, след това единственото, което искаш да правиш, е да дишаш. Точно така е и с медитацията. Изчезваш за известно време, потънал в собствения си океан, но когато се върнеш над водната повърхност, дишането ти, усещанията ти, животът ти са по-сладки от всякога. Всеки човек е нужно редовно да прави подобни бягства към вътрешния си свят, за да може да живее по-цветно и щастливо във външния. :)

През май ще си изградим навика ежедневно да навлизаме, разбираме и усъвършенстваме своя вътрешен свят, чрез практиката на медитация. Ще се учим да бъдем царе в царството на мига! :)

Венета

Alephia – Програма за изграждане на полезни и здравословни навици в живота ни. :)

 

🍀☀️🍀 Съдържание на модула:

Ежедневни послания за навика.

Статия 1Навикът за медитация в ежедневието ни. Началото.

Статия 2 Насоки за практическото изпълнение на медитацията. Техника на медитация.

Статия 3Най-честите спънки в практиката ни на медитация и как бихме могли да ги преодолеем.

Статия 4Как да разширим разбирането си за практиката на медитация. Умението да бъдем съзнателни в ежедневието си.

Статия 5Малко повече за силата на дъха.

Статия 6Как да запазим навика на медитация в ежедневието си.

Он-лайн уебинар на тема:Mindfullness – техники, чрез които да откликваме на ежедневните грижи по спокоен и здравословен начин“ с гост психотерапевта Анна Тодорова. Ани е психотерапевт, завършила е Щатския университет в Аризона (Arizona State University), както и University of Phoenix. Занимава се с групова и индивидуална психотерапия, като развива успешна лична практика от 2015 в София, България. До преди това е практикувала в САЩ. :) Този уебинар е с цел да направи Майндфулнес достъпен за всички нас. Мaйндфулнес  ни учи да обърнем внимание на всичко, което се случва в този момент, без осъждане, мнения и анализи. Това спонтанно и неангажирано наблюдение ни помага да се успокоим, наблюдавайки мисли, емоции и усещания, които се появяват, но ние не се въвличаме в тях. Този метод ни помага да откликнем на ежедневните грижи по спокоен и здравословен начин, да виждаме трудните ситуации по-ясно и да сме по-креативни в измислянето на решения. :) Ани ще ни разкаже насоки по следните теми:

 1. Кратки техники, които може да приложим веднага, без да отделяме време, интегрирайки техниките в ежедневието си.
 2. Как да се подсещаме да използваме тази различни техники по време на деня. :)
 3. Кои от тях са най-подходящи когато сме изнервени, уплашени, претоварени, когато трябва да говорим пред публика, както и други ситуации. :)

🍀👌🍀 Допълнителни материали за модула по медитация

За хората, които освен модула в Програмата искат допълнителни материали по темата за медитация и майндфулнес, могат да получат достъп до подбрани от нас допълнителни уебинари и материали на преференциална цена от 10лв. Моля да имате предвид, че част от тези допълнителни материали са на английски. :)

Уебинари:

 • Он-лайн уебинар „Особености при изграждане на навика за ежедневна медитация“ с Венета.
 • Он-лайн уебинар: „Мястото на медитацията и вътрешното развитие в съвременния забързан свят“ с гост предприемачът Христо Нейчев. Христо е основател на цели 6 Starup-a и е бивш директор Бизнес развитие на известната софтуерна компания Прогрес (Телерик). Консултант е по иновации и Lean практики на компании като Phillip Morris, SG Expressbank, UniCredit Bank, UNIQUA, Liebher, AIESEC, Shell, Henkel и други. Заедно с това Христо е 99-то поколение трансмитер на знанието на школата Шаолин И-Дзин-Дзин Ци Гун (Shaolin Qi Gong) и личен ученик на У Хонгшен Сифу, който е глава на школата в момента. Христо посещава своя учител в Китай 3-4 пъти в годината, където отделя няколко седмици в изучаване на тайните на Ци Гун, медитацията и източните философии. В този уебинар Христо разказва за личната си практика по медитация, как ние може да получим най-добра полза за себе си от този полезен навик, методи за редуциране на стреса и успокояване на ума, което на свой ред води до подобряване на способностите ни за фокус, концентрация и осъзнато реагиране в стресови ситуации. :)
 • Он-лайн уебинар:Телесна осъзнатост (somatic mindfulness) за по-дълбоко отпусканес гост психотерапевта Калин Георгиев. Голяма част от умората и безпокойството, които понякога усещаме се дължат просто на напрежение в тялото. Затова е много ценно за нас да научим повече за това как всъщност да упражняваме отпускане на тялото. Това ни помага да пестим енергия и като резултат се усещаме по-жизнени, по-спокойни и по-концентрирани в ежедневието си и във всичко, което правим. :)

 Видеа:

 • Летяща медитация или как да се справим с трудностите си по време на практика на медитация. :)
 • 4-те типа медитация и разликата между тях.
 • Аджан Брам за четирите начина да освободим себе си.
 • Екхарт Толе за силата на настоящето или както го нарича той – целта на живота. :)
 • Екхарт Толе за това как да прекъснем навика си за прекалено много мислене.
 • Как може да медитираме навсякъде.
 • Емили Флетчър за това как да постигаме повече, медитирайки.
 • 6 фазовата медитация на Вишен Лакхиани.
 • Intrusive Thoughts by Dr. Joe.

Филм:

 • Филм за леденият човек Уим Хоф.

 Статии:

 • Статия за метода на Уим Хоф, ледения човек, който използва медитация и дишане.
 • Задълбочаване практиката ни да бъдем в състояние на мир.
 • 3 стъпки за изграждане на по-голяма съзнателност в живота ни.

Други:

 • Подкаст – The Broken Brain Podcast: Episode Two with Emily Fletcher.
 • 8 седмична безплатна он-лайн програма по Mindfulness-Based Stress Reduction.

 

Регистрирай се заедно с нас ТУК. :)