Meditaciq

Навикът за медитация и майндфулнес в ежедневието ни ще се случва всеки ден през май. Програмата се изпълнява изцяло он-лайн – чрез ежедневни послания по e-mail, няколко статии, месечен уебинар и затворена група за общуване. Може да четете посланията в удобно за вас време и да се упражнявате в свое собствено темпо. :)  Цената за целия месец участие е 30.00лв и може да се регистрирате заедно с нас ТУК. :)

Медитацията е като гмуркане на душата в нашите собствени дълбини.

Когато се гмурнеш под вода и останеш там малко по-дълго време, след това единственото, което искаш да правиш, е да дишаш. Точно така е и с медитацията. Изчезваш за известно време, потънал в собствения си океан, но когато се върнеш над водната повърхност, дишането ти, усещанията ти, животът ти са по-сладки от всякога. Всеки човек е нужно редовно да прави подобни бягства към вътрешния си свят, за да може да живее по-цветно и щастливо във външния. :)

През май ще си изградим навика ежедневно да навлизаме, разбираме и усъвършенстваме своя вътрешен свят, чрез практиката на медитация. Ще се учим да ставаме царе в царството на мига! :)

Заповядайте заедно с нас!

Цената за целия месец участие е 30.00лв. и може да се регистрирате ТУК. :)

Приятен и успешен ден. :)
Венета

Alephia – Програма за изграждане на полезни и здравословни навици в живота ни. :)

 

Съдържание на модула:

Ежедневни послания за навика.

Статия 1Навикът за медитация в ежедневието ни. Началото.

Статия 2 Насоки за практическото изпълнение на медитацията. Техника на медитация.

Статия 3Най-честите спънки в практиката ни на медитация и как бихме могли да ги преодолеем.

Статия 4Как да разширим разбирането си за практиката на медитация. Умението да бъдем съзнателни в ежедневието си.

Статия 5Малко повече за силата на дъха.

Статия 6Как да запазим навика на медитация в ежедневието си.

Он-лайн уебинар на тема: „Мястото на медитацията и вътрешното развитие в съвременния забързан свят“ уебинар с гост предприемачът Христо Нейчев. Христо Нейчев е основател на цели 6 Starup-a и е бивш директор Бизнес развитие на известната софтуерна компания Прогрес (Телерик). Консултант е по иновации и Lean практики на компании като Phillip Morris, SG Expressbank, UniCredit Bank, UNIQUA, Liebher, AIESEC, Shell, Henkel и други. Зад гърба си има 18 години опит и над 250 проекта в областта на създаване на нови услуги и продукти, изграждане на иновационни мениджърски практики, Design Thinking, Go-tomarket strategy и други. :)

Заедно с това Христо е 99-то поколение трансмитер на знанието на школата Шаолин И-Дзин-Дзин Ци Гун (Shaolin Qi Gong) и личен ученик на У Хонгшен Сифу, който е глава на школата в момента. Христо посещава своя учител в Китай 3-4 пъти в годината, където отделя няколко седмици в изучаване на тайните на Ци Гун, медитацията и източните философии.

В този уебинар Христо ще ни разкаже за личната си практика по медитация и как ние може да получим най-добра полза за себе си от този полезен навик. Ще говорим за медитацията и източните философии като методи за редуциране на стреса в модерния забързан живот и успокояване на ума, което на свой ред води до подобряване на способностите ни за фокус и концентрация, осъзнато реагиране в стресови ситуации и изчистване на вече натрупания стрес. Ще поговорим и за медитацията като метод за духовно израстване. :)

 

Допълнителни материали  – за хората, които освен модула в Програмата искат допълнителни материали по темата за медитация и майндфулнес, могат да получат достъп до подбрани от нас допълнителни уебинари и материали на преференциална цена от 10лв. Моля да имате предвид, че част от тези допълнителни материали са на английски. :)

Уебинари:

 • Он-лайн уебинар (2016): „Изграждане на навика за ежедневна медитация“ с Венета.
 • Он-лайн уебинар (2017): „Mindfullness – техники, чрез които да откликваме на ежедневните грижи по спокоен и здравословен начин“ с гост психотерапевта Анна Тодорова.
 • Он-лайн уебинар (2018):Телесна осъзнатост (somatic mindfulness) за по-дълбоко отпускане“ с гост психотерапевта Калин Георгиев. Голяма част от умората и безпокойството, които понякога усещаме се дължат просто на напрежение в тялото. Затова е много ценно за нас да научим повече за това как всъщност да упражняваме отпускане на тялото. Това ни помага да пестим енергия и като резултат се усещаме по-жизнени, по-спокойни и по-концентрирани в ежедневието си и във всичко, което правим. :)

 Видеа:

 • Летяща медитация или как да се справим с трудностите си по време на практика на медитация. :)
 • 4-те типа медитация и разликата между тях.
 • Аджан Брам за четирите начина да освободим себе си.
 • Екхарт Толе за силата на настоящето или както го нарича той – целта на живота. :)
 • Екхарт Толе за това как да прекъснем навика си за прекалено много мислене.
 • Как може да медитираме навсякъде.
 • Емили Флетчър за това как да постигаме повече, медитирайки.
 • 6 фазовата медитация на Вишен Лакхиани.
 • Intrusive Thoughts by Dr. Joe.

Филм:

 • Филм за леденият човек Уим Хоф.

 Статии:

 • Статия за метода на Уим Хоф, ледения човек, който използва медитация и дишане.
 • Задълбочаване практиката ни да бъдем в състояние на мир.
 • 3 стъпки за изграждане на по-голяма съзнателност в живота ни.

Други:

 • Подкаст – The Broken Brain Podcast: Episode Two with Emily Fletcher.
 • 8 седмична безплатна он-лайн програма по Mindfulness-Based Stress Reduction.