Изграждането на навика за Благодарност и позитивни утвърждения ще се случва всеки ден през април. Програмата се изпълнява изцяло он-лайн – чрез ежедневни послания по e-mail, няколко статии, месечен уебинар и затворена група за общуване, в която споделяме допълнителна информация и опит. :) Ангажираността е от 10 до 20 минути на ден, като всеки може да чете посланията в удобно за него време и да изпълнява насоките в свое собствено темпо. :) Цената за целия месец участие е 30.00лв и може да се регистрирате заедно с нас ТУК. :)

 

Естествената склонност на ума ни е да се фокусира върху проблемите и опасностите в живота ни. Не може да го обвиняваме – това е неговата работа – да ни помогне да оцелеем. Проблемът тук е, че когато поддържаме този фокус – ние преживяваме света по един доста свит, изплашен, а понякога и агресивен начин. И ако искаме това да се промени – следва ние самите съзнателно да избираме върху какво да се фокусираме. Основната цел на навика за Благодарност и позитивни утвърждения е именно да премести фокуса ни от проблемите и опасностите към хубавите моменти в ежедневие и към нашите силни страни. Науката нарича това невропластика – способността на ума да променя структурата, невронните си връзки и да вижда, интерпретира и преживява света по нов начин. :)

Върху каквото се фокусираме – това израства в живота ни.

Нали знаете как когато сме влюбени всичко ни изглежда по-лесно постижимо, по-радостно, по-наситено. Сякаш живеем повече. :) Ами, емоцията на благодарност ни помага да създадем именно това вдъхновено емоционално и ментално състояние. От позицията на това влюбено състояние ние започваме да виждаме много по-лесно възможности да реализираме себе си и сме по-смели в това да постигаме целите си. :)

Благодарността е една от силните и облагородяващи практики. Тя ни помага да се докоснем и преживеем Божественото в себе си. Едно наистина силно и красиво свързване. :) Благодарността е като балсам за душата, който създава вътре в нас такива условия, че започваме да преживяваме света по-наситено, по-дълбоко, по-влюбено. :) Щастлива съм, че за втора година ще преминем през този вълнуващ модул заедно! :)

Благодарността е най-добрата молитва! 

Нийл Доналд Уолш

За изграждане на Благодарност и позитивни утвърждения в ежедневието ни ще разделим месец април на три. В първите 10 дни ще се концентрираме изцяло и само върху благодарността. В следващите 10 дни ще открием правилните за нас убеждения и ще ги добавим към своя дневник на благодарността. А в последните 10 дни ще добавим и най-ценното допълнениe – любовта към себе си. :)

Заповядайте заедно с нас в това уникално приключение на благодарност и позитивна интелигентност. :) Цената за целия месец е 30лв и може да се регистрирате ТУК. :)

Приятен и успешен ден. :)
Венета

Alephia – Програма за изграждане на полезни и здравословни навици в живота ни. :)


Съдържание на модула:

Ежедневни послания за навика.

Статия 1Важността на навика за Благодарност и позитивни утвърждения. Началото.

Статия 2Как да си организираме навика на Благодарност, така че да го направим по-вдъхновяващ и по-полезен.

Статия 3 – Още малко за благодарността и печеленото на пари.

Статия 4 – Как да намерим правилните за нас утвърждения и как да ги включим в дневника за Благодарности.

Статия 5 – Как да допълним своя дневник за благодарности с последното важно утвърждение – любовта към себе си.

Статия 6 – Как да разширим навика за Благодарност и позитивни утвърждения в живота си .

Два он-лайн уебинара за навика на Благодарност и позитивни утвърждения:

  • Иван Мирчев, сертифициран и активно практикуващ коуч, а заедно с това 25 годишен пастор (готино, а?:)). Иван ще ни разкаже за това какво е благодарността, как благодарността ни променя, какво ни пречи да бъдем благодарни, възможно ли е да сме благодарни в кризи и как да превърнем благодарността в начин на живот. Все интересни, доста важни и докосващи сърцето теми. :)
  • Вторият уебинар ще бъде с Росица Косачева – организатор и управител на един от най-известните международни семинари Insight. :) Роси е финансист и психолог по образование и инвеститор, ръководител, и лидер по призвание. Работила е на ръководни позиции в една от най-големите банки в Европа – ИНГ Банк, както и в най-голямата рафинерия в Б-я – Нефтохим. Към момента е постигнала финансова свобода и освен организация на семинарите Инсайт, понякога води лекции на тема инвестиции и финансова свобода. :)  С Роси ще обсъдим темата за позитивните утвърждения и за утвържденията-ключове, които имат способността да ни дават допълнително смелост, кураж и вдъхновени в предизвикателните ни моменти от живота. Роси определено е един от най-ценните събеседници по теми свързани с личностно развитие и инструменти, които може да използваме за това. :) 

 

Допълнителни материали:

Он-лайн уебинар (2017): „Методи и техники от кинезиологията за това как да интегрираме своите позитивни утвърждения по-оптимално.“  с кинезиологът Дени Андонова.

Он-лайн уебинар (2016): „Навика на Благодарност и позитивни утвърждения“ с Венета.

Джо Витале и д-р Хю Лен за лечебната сила на Благодарността.

Шон Акхор за предимствата, които ни носи фокусът върху хубавите моменти в живота ни.

Вишен Лакхиани за Благодарността.

Интересен експеримент свързан с изразяването на Благодарност.

Мариса Пиър – Как да научим ума си, че всичко е налично (убеждения).

Филмът „Излекувай живота си“ на Луиз Хей.