Политика за поверителност.

Последна промяна: 25.10.2018
 
Сайтът alephia.net се поддържа от: “Алефия” ЕООД, ЕИК 205280451 с адрес на управление в Р. България, гр. София, ул. „Калиманци“ № 49 и управител Венета Желязкова Димитрова.
alephia.net осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 01 октомври 2015 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни. 

От 25 май 2018г. влиза в сила регламентa за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

В качеството си на администратор на лични данни по предоставяне на електронни услуги, alephia.net отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно. Тази политика за поверителност има за цел да предостави информация за това какви лични данни се събират от alephia.net,  с каква цел се събират, как и за какъв период се съхраняват и по какъв начин се защитават.

Вие или Вашият – означава „Вие“ като посетител или като потребител на услуги в alephia.net. Ние, наш или нас означава alephia.net. „Нашият сайт“ означава alephia.net.

КАКЪВ ТИП ИНФОРМАЦИЯ СЪБИРАМЕ ОТ ВАС
Ние събираме информацията Ви, когато попълвате формуляри на нашия сайт www.alephia.net. Това включва информация, предоставена по време на регистрация, за да се абонирате за наши платени или безплатни услуги, да публикувате материали/коментари или да поискате допълнителни услуги от контактната форма. Възможно е да Ви поискаме информация и когато участвате в томбола, промоция, или когато съобщите за проблем с нашия сайт. Ако се свържете с нас чрез имейл, е възможно да запазим копие от тази кореспонденция.
Информацията, която събираме от Вас, може да включва: Вашето име, фамилия, имейл адрес, IP адрес, име на фирма, IBAN, избрания от вас интернет браузър и устройство, плюс всякаква информация, която предоставяте доброволно.
Детайли за вашите посещения в сайта ни, включително, но не само, трафик-данни, данни за местоположение и други комуникационни данни, независимо дали това се изисква за нашите собствени платежни цели или по друга причина.

С КАКВА ЦЕЛ СЪБИРАМЕ ВАШАТА ИНФОРМАЦИЯ
Ние може да използваме информацията, която събираме от Вас, когато направите покупка, регистрирате се за нашия бюлетин, отговаряте на проучване или маркетингова комуникация, сърфирате в уебсайта или използвате определени други функции на сайта по следните начини:
– Да се свържем с Вас след получено запитване от Вас.
– За бързо обработване на транзакциите.
– За създаване на Ваш профил в нашия сайт за осигуряване на пълна функционалност при предоставянето на платените ни услуги.
– Да поискаме оценки, отзиви и прегледи на нашите услуги или продукти.
– Да персонализираме качеството Ви на ползване на сайта, като това ни позволява да доставим съдържанието и предлаганите продукти, от които се интересувате най-много.
– Да подобрим уебсайта си, за да Ви обслужваме по-добре.
– Да организираме томбола, промоция, проучване или друг вид маркетингови кампании.
– Може да използваме информацията Ви, за да рекламираме наши услуги на уебсайтове от трети страни, като Facebook.
– Да продължим комуникацията с Вас, след като сте се регистрирали за безплатни/платени услуги, като изпращаме най-подходящата информация, от която се интересувате.
Гарантираме Ви, че няма да събираме лични данни от вас, от които не се нуждаем.

КАК ЗАЩИТАВАМЕ ВАШАТА ИНФОРМАЦИЯ
Ние използваме модерна система за криптиране в някои области, като например клиентски акаунт, формуляр за контакт интернет страница. Предоставената от Вас информация се прехвърля в криптирана форма посредством SSL-протокол (Secure Socket Layer), за да се предотврати злоупотреба с данните от трети лица. Вие ще познаете това, когато видите, че в лентата за статуса на Вашия браузър символът катинар е заключен и адресната лента започва с „https“. Сигурността на данните се съобразява със съответното актуално ниво на технологиите.

Имплементираме различни мерки за сигурност, когато даден потребител направи покупка, въведе информацията си и получи достъп до сайта ни, за да запазим безопасността на Вашата лична информация. Всички картови транзакции се обработват от специализиран доставчик (Braitree/Paypal) и Вашите данни за плащане не се съхраняват или обработват на нашите сървъри. Ние нямаме достъп до тази информация! Тя е напълно защитена. Braitree/Paypal гарантират и отговарят за сигурността на извършваните чрез тях разплащания. 

В тази връзка посредством настоящата Политика за поверителност, декларираме, че гарантираме на своите потребители/клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Последните няма да бъдат използвани, предоставяни или довеждани до знанието на трети лица извън случаите и при условията, посочени в настоящите Общите условия. alephia.net защитава личните данни на потребителя/клиента, станали му известни при попълване на електронната форма за контакт и регистрация на потребител в нашия сайт, като това задължение отпада в случай, че клиентът е предоставил неверни данни. alephia.net може да използва личните данни на клиента единствено и само за целите, посочени по-горе в този документ. Всякакви други цели, за които се използват данните, ще бъдат съобразени с българското законодателство, приложимите международни актове, Интернет етиката, правилата на морала и добрите нрави.

ЗА КАКЪВ ПЕРИОД ОТ ВРЕМЕ СЪХРАНЯВАМЕ ВАШАТА ИНФОРМАЦИЯ
Ако закупите някои от дигиталните продукти на alephia.net, ние Ви предоставяме вечен достъп до тях. За тази цел, ние задържаме имейл адреса и името Ви, до момента, до който имате достъп до продуктите ни. Вашата информация, която използваме за маркетингови цели, ще бъде съхранявана при нас, докато не ни уведомите, че повече не желаете да получавате тази информация или да се отпишете сами. Можете да прекратите абонамента си самостоятелно по всяко време, като кликнете върху бутона „Unsubscribe“. Можете също така да изпратите заявка ръчно на имейл адрес info@alephia.net, ако желаете информацията Ви да бъде забравена завинаги!
Вашите данни, които предоставяте от контактната форма (име и имейл адрес) се използват за период, докато отговорим изцяло на вашите заявени въпроси. Вашата информация, която използваме за маркетингови цели (IP адрес и „бисквитки“), се съхранявана при нас, докато не заявите друго. Можете да се отпишете изцяло или да заявите кои „бисквитките“ може да използваме чрез прозореца за „биксвитки“, който се появява когато посещавате нашия сайт за първи път. Може също да управлявате бисквитките, като изберете функцията Помощ (Help) на Вашия браузър.
За повече информация относно „бисквитките“ – може да прочетете по-долу ПОЛИТИКАТА ЗА „БИСКВИТКИТЕ“ (COOKIES) част от настоящата Политика за поверителност.

ОПОВЕСТЯВАНЕ НА ВАШАТА ИНФОРМАЦИЯ
Може да оповестим Вашата лична информация, ако сме длъжни от закона да го направим или ако нарушите нашите Общи условия. Също така, ако сайтът ни е обединен с друга компания, информацията ви може да бъде прехвърлена на новите собственици, така че те да продължат да продават и поддържат нашите продукти и услуги.
ВАЖНО: Ние не продаваме, не даваме под наем или даваме достъп до Вашата лична информация на трети страни, включително, но не само рекламодатели, стратегически партньори или доставчици. Приемаме защитата на вашата лична информация много сериозно.

КАКВИ СА ВАШИТЕ ПРАВА
Имате право по всяко едно време да поискате копие от информацията, която държим за вас. Ако желаете да получите копие на част от информацията или цялата Ви лична информация, моля, изпратете ни имейл на следния имейл адрес: info@alephia.net.
Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от alephia.net за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез попълване на формата за контакт в сайта или като ни пишете на info@alephia.net. С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на регистрацията Ви за използване на услугите, Вашият акаунт ще стане неактивен.
Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас като ни пишете на info@alephia.net.

ПОЛИТИКА ЗА „БИСКВИТКИТЕ“ (COOKIES) 

alephia.net използва „бисквитки“ (cookies), за да подобри качеството на услугата на посетителите на нашия уебсайт и е публикувала настоящата политика за бисквитките. В нея се разяснява какво представляват бисквитките и как ги използваме на нашия сайт. Ако не желаете да получавате бисквитки, докато разглеждате нашия уебсайт, можете да промените настройките на браузъра си така, че да ви уведомява при получаване на бисквитки или можете да изберете да ограничите или блокирате бисквитките. Като повечето други компании, alephia.net използва бисквитки, за да подобри качеството на услугата на посетителите на нашия уебсайт . Бисквитките са малки файлове, съставени от поредица от букви и цифри, които сървърите на нашата уеб страница поставят на вашия компютър. Те дават възможност на собственика на уебсайта да Ви отличи от останалите потребители на уебсайта. Бисквитките не могат да бъдат изпълнявани като код или да бъдат използвани за прехвърляне на вируси и не могат да ни осигурят достъп до вашия твърд диск. Ние не можем да прочетем каквато и да било информация от вашия твърд диск, дори да съхраняваме бисквитки на него.

Данните, генерирани чрез бисквитките на уебсайта alephia.net, могат да бъдат използвани за различни цели, включително следните:

Строго необходими
Тези бисквитки са необходими, за да навигирате в сайта и да използвате основните му функции.

Функционални
Тези бисквитки дават възможност уебсайта да запомни настройки, които сте избрали, като например потребителско име, език или регион, в който се намирате, а също така осигурява и по-добро взаимодействие с конкретния потребител.

Допълнителни
Тези бисквитки събират информация за начина на използване на уебсайта ни от потребителите, например кои страници посещават най-често и дали им се появяват съобщения за грешки. Използват се за подобряване на работата на уебсайта ни в бъдещите му версии. Тези „бисквитки“ се използват също, за да доставят подходящи реклами и съдържание, които са свързани с вас и вашите интереси. Те също ограничават броя пъти, в който виждате реклама, и ни помагат да измерим ефективността на маркетинговите ни кампании. alephia.net използва Google analytics и Facebook pixel.
Ние не допускаме трети лица да рекламират на нашия уебсайт.
Можете да научите повече за това как да управлявате бисквитките, като изберете функцията Помощ (Help) на Вашия браузър или като посетите www.aboutcookies.org, където е предоставена подробна информация за управлението на бисквитките на най-популярните браузъри. Имайте предвид, че е възможно части от сайта да не функционират правилно, ако забраните бисквитките.

ПРОМЕНИ В ПОЛИТИКАТА НИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ
Всички промени, които правим в нашата политика за поверителност в бъдеще, ще бъдат публикувани директно тук на тази страница, и ако е уместно, ще Ви бъдат съобщени по имейл.

КАК ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С НАС
Ако желаете да: получите достъп, да коригирате, премахнете или изтриете личната информация, която имаме за Вас, да подадете жалба или просто се нуждаете от повече информация, свържете се с наш служител, който отговаря за защитата на личните Ви данни на имейл: info@alephia.net.

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО КОМПЕТЕНТНИЯ НАДЗОРЕН ОРГАН ЗА ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ.

Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Телефон: 02 915 3 518
Интернет страница: www.cpdp.bg