Be early bird

Упражняваме навика за ранно ставане всеки ден през септември. Програмата се изпълнява он-лайн – чрез всекидневни насоки по e-mail, няколко статии, месечен уебинар и затворена група за общуване. Може да четете посланията в удобно за вас време и да се упражнявате в свое собствено време. :) Цената за целия месец участие е 30.00лв и може да се регистрирате заедно с нас ТУК. :)

Любимото ми изкуство е това на сутрините. Да станеш преди всички. Да имаш предостатъчно време. Да не бързаш. Да е тихо. Да си направиш любимата закуска и твоето си кафе – точно както го обичаш. Да започнеш деня си с усмивка, спокойствие, благодарност и усещането, че ще бъде прекрасен, прекрасен ден. Кажи ми как започваш деня си, за да ти кажа мога ли да те обичам.

„Малко Той, малко Аз, малко Ние“, Мария Василева

Ако искаш да имаш наистина фантастичен ден, стартирай с наистина фантастична сутрин. :) Най-важните съставки на всяка фантастична сутрин е качественият сън и сутрешното време за себе си. При изграждане на навика за ранно ставане, освен да учим как да спечелим една от най-великите борби на планетата – тази с възглавницата :), ще се учим как да имаме по-качествен сън и как да си създадем своя фантастична сутрешна рутина, която да ни зарежда от сутринта с енергия, ентусиазъм и увереност за деня. :)

С ранното ставане сме винаги една крачна напред пред другите. Нека я направим заедно през септември! :) Регистрирайте се за участие заедно с нас ТУК. :)

Приятен и успешен ден. :)
Венета

Alephia – Програма за изграждане на полезни и здравословни навици в живота ни. :)


🍀☀️🍀 Съдържание на модула:

Ежедневни послания за навика.

Статия 1 – Да се събудим с широко отворени очи. :) Навикът за ранно ставане. Началото.

Статия 2 – Техника за изграждане на навика за ранно ставане. Триковете за събуждане и създаване на фантастична сутрин.

Статия 3 – Малко повече за съня. Трикове за по-добър сън.

Статия 4 – Най-честите проблеми пред това да ставаме рано сутрин и предложения как да се справим с тях.

Статия 5 – Бутонът snooze – тихият начин ежедневно да намаляваме физическите и умствените си способности.

Статия 6 – Малко повече за вечерната рутина и някои въпроси за съня.

Статия 7 – Кога си лягат и стават великите.

Статия 8 – Малко повече за духовната страна на съня.

Он-лайн уебинар на тема:Умението да си създаваме зареждаща и продуктивна сутрешна рутина“ с Венета. За мен сутрешната рутина е нещо като медитацията – тя е средство, чрез което всеки ден тренираме ума и тялото си да влизат в по-оптимално състояние, от което състояние след това да можем да вършим работата си по-добре, да общуваме по-вдъхновяващо с хората около нас и да взимаме по-смели решения. Как изглежда сутрешната ни рутина създава качествена разлика в това как ние се чувстваме и живеем деня си след това. Но една фантастична сутрешна рутина не пада от небето, другари. :) За да е тя наистина обогатяваща – ние следва съзнателно да я изградим и да я адаптираме за себе си. И да я променяме, когато обстоятелствата с нас се променят. В този уебинар разказвам как може да направим това. :) 

🍀👌🍀 Допълнителни материали за модула по ранно ставане

За хората, които освен модула в Програмата искат допълнителни материали по темата за по-качествен сън и ранно ставане, могат да получат достъп до подбрани от нас допълнителни уебинари и материали на преференциална цена от 10лв. Моля да имате предвид, че част от тези допълнителни материали са на английски. :)

Уебинари:

 • Он-лайн уебинар: Особености при изграждане на навика за ранно ставане“ с Венета.
 • Он-лайн уебинар: „Важността на съня за здравето на човек“ с проф. Божидар Димитров. Божидар е изследвал и документирал в дълбочина същността на съня в книгата си: „Психофизиологични изследвания на съня и неговите разстройства.“ Божидар е доктор на медицинските науки. Дълго време е бил преподавател в СУ, където е водил курс по психофизиология за магистри по клинична психология. След което започва да работи в БАН, където през 2008 става директор на Институт по психология. Въпреки, че в момента се води пенсионер и той все още води лекции в СУ по темата „психофизиология“ и участва в различни проекти за БАН. :) 
 • Он-лайн уебинар: “Създай си съзнателна сутрешна рутина с грижа към себе си“ с гост Галина Дензел. Галя е обучител и травма терапевт, специализиращ в областта на здравето и естественото човешко движение. В последните няколко години, задълбочавайки знанията си за по-добро справяне с различни видове физически и емоционални травми, Галя започва да включва в обученията си и теми свързани с изграждане на повече съзнателност и целенасочено създаване на сутрешна рутина с по-голям фокус върху грижата за себе си. Тя вярва, че това е основен фактор, който ни помага много по-лесно, спокойно и уверено да преодоляваме както външните, така и вътрешните си предизвикателства и да продължаваме по-леко да вървим напред. :)

Книги:

 • Аудио книга „Магичната сутрун“ на Хал Елрод.

Видеа:

 • Часът на силата“ от Тони Робинс.
 • Как да преодолеем умората от по-малко сън.
 • Защо трябва мобилният ви телефон да е извън спалнята ви когато спите.
 • Как е нужно да се събуждаме сутрин, за да предотвратим мозъчната мъгла в останалата част от деня ни.
 • Как е нужно да стартираме деня си, за да сме уверени, вдъхновени и заредени.
 • 5 секундния сутрешен дневник на Мел Робинс – част 1, част 2 и част 3.

Статии:

 • Всичко за това как да имаме качествен сън през нощта от биохакера Дейв Аспри.
 • Качественият сън ни кара да се чувстваме сякаш сме спечелили от лотарията. :)
 • Експеримент с вечерния ритуал за заспиване на Ариана Хъфингтън.

 

Регистрирай се! :)